Making zinc work for you

RHEINZINK har tre produktlinjer beroende på design och användningsområde.

 

  • RHEINZINK CLASSIC är det mest traditionella av materialen. Den blanka versionen har stått sig i över 50 år. Oberoende av vädret får produkten med tiden en vacker och unik patina som skyddar materialet i flera årtionden.

  • För dig som vill ha en mer kreativ design presenterar vi RHEINZINK artCOLOR. RHEINZINK kan erbjuda en i princip obegränsad palett av RAL-färger.

  • Produkterna i RHEINZINK prePATINA är de enda på världsmarknaden för zink inom byggbranschen som har ett färdigt naturligt ytskikt. Under framställningen undviks i princip all användning av kemisk behandling, lack eller fosfatering.

 

I tabellerna nedan hittar du rätt ytskikt för ditt projekt. Kontakta oss om du har frågor om våra material.

CLASSIC Line and prePATINA Line

YtskiktPlatsAnvändningsområde
KustområdeTätortLandsbygd
CLASSIC bright rolledjajajaTak/fasad/takrännesystem
prePATINA blue-greyjajajaTak/fasad/takrännesystem
prePATINA graphite-greyja*jajaTak/fasad/takrännesystem

*Vid användning av RHEINZINK fasadprodukter i kustklimat kan saltavlagringar uppstå om salthaltig luft torkar in innan naturligt regnvatten sköljer över fasaden. Över tid integreras avlagringarna i den naturliga patinan till en kraftigare struktur. Vita saltmärken framträder av naturliga skäl tydligare på mörkare ytskikt av typen RHEINZINK graphitegrey, men påverkar inte materialets livslängd.

artCOLOR Line

YtskiktPlatsAnvändningsområde
KustområdeTätortLandsbygd
RHEINZINK-artCOLORjajajaTak och fasad

Monteringsriktlinjer

RHEINZINK har ett stort urval av produkter för alla designtyper och användningsområden. Med hjälp av våra riktlinjer hittar du rätt produkt för just ditt projekt.

RHEINZINK worldwide