Företaget RHEINZINK

RHEINZINK grundades 1966 av företagen Grillo och Stolberger Zink samt Vereinigte Deutsche Metallwerke. Idag är RHEINZINK ett företag i Grillo-koncernen med över 800 medarbetare. Dotterbolag och försäljningsorganisation finns i 30 länder på fem kontinenter.

I Datteln har RHEINZINK-gruppen i över 40 år tillverkat titanzink av högsta kvalitet i olika ytkvalitér.
RHEINZINK-titanzink används till tak, takkupor, fasadbeklädnader och takavvattningssystem. RHEINZINK-titanzink är ett mycket omtyckt designorienterat och modernt material. Många internationellt erkända arkitekter som t.ex. Daniel Libeskind, Frank O. Gehry och Zaha Hadid har upptäckt detta material och lärt sig att uppskatta det vid genomförandet av sina planer.

Eftersom RHEINZINK är hållbart och kan återvinnas är det även det ledande materialet vid klassisk takavvattning via rännor och rör.

Innovation som ledmotiv

På en global nivå är RHEINZINK nummer ett när det gäller tillverkning av titanzink. När man talar om titanzink så är det RHEINZINK som har fastställt kvalitetsnormerna som gäller på marknaden idag.

Det var 45 år sedan som RHEINZINK som första tillverkade av titanzink för byggindustrin i Europa ersatte den traditionella paketvalsmetoden med den nya tekniken med en produktionslinje med gjut och valsstationer. Som uppfinnare av det patenterade förpatineringsprocessen kan vi endast förbättra våra produkter och stärka vår position som nummer ett på marknaden.

För framtiden så utmanar vi våra konkurrenter ytterligare med nya RHEINZINK produktlinjer PATINA LINE, PROTECT LINE, COLOR LINE och INTERIEUR LINE och erbjuder inte bara dig den största produkt segmentet när det gäller titanzink utan uppfyller även de högsta förväntningarna för våra samarbetspartners. Vi följer helt enkelt företagets slogan: ALWAYS BETTER.

Hållbarhet skyddar klimatet

Det finns inte många material vars ekologiska balansräkning bedöms lika positivt som RHEINZINK: Energiförbrukningen är mycket låg vid återvinning och bearbetning. Tack vare de moderna produktionsanläggningarna har utsläppen reducerats till ett minimum. RHEINZINK-produkter kan återvinnas till 100 %. Varje RHEINZINK-produkt består redan idag av en tredjedel återvunnet byggzink. Materialet förklarades redan 1999 som miljövänlig byggprodukt efter att styrelsen för IBU (Institut Bauen und Umwelt e.V.) gjort en omfattande utvärdering av dess hela livscykel.

Mångsidighet som uppskattas av arkitekter i hela världen

Internationella arkitekter väljer RHEINZINK som optimalt uttrycksmedel för sitt formspråk. Det som tilltalar arkitekterna är materialets enorma mångsidighet: Från avantgardistiskt till traditionsmedvetet – tak och fasader av RHEINZINK är en lösning som alltid är visuellt tidlös och funktionellt högkvalitativ. Kompletteras med en mängd olika tillbehör: Oavsett om det gäller utbyggnads-, gavel- eller skorstensbeklädnader, gavelsprång, taksprång eller garageportar så harmonierar RHEINZINK-tillbehör med de mest skilda stilriktningar och material. En utsmyckning som passar alla hus.

 

 RHEINZINK worldwide